Patarkite

Sumanus žirklių funkcionalumas darbų saugoje 2018 Bal 5

Sumanus žirklių funkcionalumas darbų saugoje

Kodėl pamirštame žirkles?

Labai dažnai tiek darbų saugos specialistai, tiek darbdaviai ir darbuotojai įvairioms situacijoms spręsti ieško sudėtingų sprendimų ir visiškai pamiršta žirkles. Kai prisireikia labai specifinio produkto, o ypatingai tokiose situacijoje, kai pirkėjas įvardina konkretų pirštinių, guminių batų ar prijuostės ilgį, tokį produktą rinkoje surasti labai sunku. Šioje situacijoje kenčia tiek klientas, tiek pardavėjas - klientas praranda galimybę rinktis iš didesnės produkcijos įvairovės bei įsigyti prekę geresne kaina, o pardavėjas skiria daug laiko tokiai prekei surasti. Net tokią prekę suradus, ją tiekėjui dažniausiai tenka vežti pagal užsakymą - taip prailginamas pristatymo terminas, o juk dažnai prekių reikia čia ir dabar. Taip pat tai sumažina įmonių - pardavėjų galimybes dalyvauti viešuosiuose konkursuose. Juose dažnai nurodomos labai konkrečios asmeninių apsaugos priemonių savybės bei išmatavimai, kas labai sumažina ar net visai panaikina pasiūlymų kiekį.

Kokias darbo saugos priemones galime karpyti ir kodėl tai "apsimoka"?

Patartina karpyti tik gumines ar tekstilines darbo saugos priemones - jei kirpsite nertą ar megztą medžiagą, didelė tikimybė, kad daiktas pradės irti ir teks jį išmesti. Štai keletas pavyzdžių, ką ir kaip galite sėkmingai susitrumpinti žirklių pagalba:

Guminiai batai - retai darbų saugos rinkoje sutiksite apsauginių guminių batų trumpu aulu. O ką daryti, jei tokių visgi reikia? Patariame pasinaudoti žirklių pagalba ir juos pasitrumpinti savarankiškai. Atkreipkite dėmesį, kad tai neturės jokio neigiamo poveikio Jūsų avalynei - dažnu atveju guminis batas turi net specialias žymas, kurios nurodo, kur galima batą pakirpti ir patrumpinti. Nukirpti ir pasitrumpinti ilgus guminius batus Jums kainuos daug pigiau, nei įsigyti guminius batus trumpu aulu. Taip yra todėl, kad tokių guminių batų paklausa rinkoje yra žymiai mažesnė nei guminių batų su ilgu aulu, o to pasekoje ir jų pagaminimas tampa brangesnis.

           

                         Įsigyti                                                          ĮSIGYTI

             DAUGIAU GUMINIŲ BATŲ                                 DAUGIAU GUMINIŲ BATŲ

Guminės pirštinės - guminių pirštinių rinka labai plati, jų galime atrasti nuo vidutinio ilgio iki labai ilgų. Jei Jums reikalingas labai konkretus jų ilgis dėl patogumo ar tam tikrų darbo sąlygų - tiesiog įsigykite ilgesnes pirštines ir jas pasitrumpinkite. Pavyzdžiui, jei dėl apsauginių savybių Jums puikiai tinka ir yra patogios tam tikros pirštinės, kurių ilgis yra 35 cm, o Jums reikalingas ilgis - 29 cm, imkite ir nukirpkite nereikalingą ilgį. 

                       

                     ĮSIGYTI                                            ĮSIGYTI

      DAUGIAU GUMINIŲ PIRŠTINIŲ          DAUGIAU GUMINIŲ PIRŠTINIŲ

Guminės prijuostės - guminės prijuostės gali būti labai įvairios: vienos iš jų apsaugo tik nuo vandens, kitos - nuo riebalų, dar kitos - nuo įvairių cheminių medžiagų. Nepaisant to, kam atspari Jūsų prijuostė, ją taip pat galite susitrumpinti, jei ji pagaminta iš gumos. Dažnu atveju prijuostė gali būti per ilga ir tikti tik didesnio ūgio žmogui. 

            

                      ĮSIGYTI                                                           ĮSIGYTI

     daugiau guminių prijuosčių                        DAUGIAU GUMINIŲ PRIJUOSČIŲ

Odinės, trikotažinės arba aplietos pirštinės - ar pastebėjote, kad pirštinės be pirštų galų dažniausiai kainuoja brangiau, nei pirštinės su pirštų galais? Kodėl taip yra, jei joms pasiūti/pagaminti sunaudojama mažiau medžiagos, nei pirštinėms be pirštų galų? Čia situacija labai panaši į guminių batų - daug dažniau darbuotojams reikalinga viso delno ir pirštų apsauga, todėl ir tokių pirštinių pagamina ir parduodama kur kas daugiau. O pirštinių be pirštų galų prireikia tik labai specifiniams darbams arba dar dažniau - laisvalaikiui: nusikirpę pirštų galus, pirštines galite naudoti važinėjimui dviračiu, svorių kilnojimui ar kitoms sporto šakoms. Tokiu būdu neišleisite daugybės pinigų profesionalioms sportinėms pirštinėms ir turėsite puikiausią rankų apsaugą.

                   

          ĮSIGYTI                                             ĮSIGYTI                                                         ĮSIGYTI   

Lietpalčiai - jei lietpaltis Jums per ilgas, jį taip pat galite patrumpinti, o tokiu būdu galėsite jį pritaikyti ir vaikams! Taip sutrumpinsite ieškojimo laiką ir sutaupysite - ne paslaptis, kad vaikų drabužiai kainuoja kur kas brangiau, nei įprastos apsaugos priemones, kurios šiais laikais tikrai atrodo ne ką prasčiau nei įprasta laisvalaikio apranga. 

                   ĮSIGYTI

Nebijokime, būkime sumanūs, išradingi ir pritaikykime žirkles darbo apsaugos priemonių patobulinimui!