Patarkite

Geriausios pirštinės bulviakasiui 2019 Rgp 30

Geriausios pirštinės bulviakasiui

Rankoms iškylantys pavojai

Rankos - viena dažniausiai pažeidžiamų žmogaus kūno dalių: tiek darbe, tiek kasdieniame gyvenime. Taip yra todėl, kad tai - bene dažniausiai naudojama ir pritaikoma mūsų kūno dalis, be kurios sunku įsivaizduoti įprastą darbo ar poilsio dieną. Būtent dėl šios priežasties rankoms tenka susidurti su įvairiausiais pavojais, rizikomis bei sužeidimais. Rankas galime nusideginti, nušalti, įsipjauti, pritrinti, prispausti, pažeisti naudodami chemines medžiagas - kasdienybė pilna įvairiausių pavojų, nuo kurių turime apsaugoti savo rankas.

Artėjant bulviakasiui

Bulviakasis Lietuvoje dažniausiai prasideda drauge su vasaros pabaiga ir šiuo metu labai svarbu pasirūpinti savo rankomis bei jų apsauga. Kasdami bulves dažniausiai susiduriame su mechaninio poveikio pavojumi - rankas galime pritrinti naudodami įvairius įrankius, taip pat susibraižyti, nusibrozdinti ar net įsipjauti į įvairius aštrius akmenis, šakas ir kitus kietus objektus, su kuriais susiduriame kasdami bulves. Dar vienas dalykas, nuo kurio norisi apsisaugoti - tai nešvarios rankos bei nuo žemių pajuodusios panagės. Besikeičiant laikams ir vis didesnei žmonių daliai apsigyvenant miestuose, vis dar lankome kaimus - tačiau po savaitgalio darbų kaime ar sodyboje vėl grįžtame į savo kasdienį gyvenimą, biurus ir kitas darbo vietas, kuriose ne tik norisi, bet dažnai yra netgi privaloma atrodyti estetiškai.

Kadangi rankų apsaugos asortimentas rinkoje yra labai gausus ir lengva jame pasiklysti, šiame įraše pasidalinsime keliais paprastais patarimais, kurie padės pasirinkti tinkamiausias pirštines bulviakasiui - taip pat pateiksime ir kelis labiausiai pasiteisinusius pavyzdžius praktikoje - papasakosime, kokias pirštines šiam darbui renkasi mūsų klientai ir draugai. 

Geriausios pirštinės bulviakasiui

Senais laikais buvo įprasta kasant bulves pirštinių nenaudoti visai arba naudoti pačias paprasčiausias megztas medvilnines pirštines. Šis  ekonominis variantas yra žymiai geresnė apsauga, nei jokios apsaugos, kadangi apsaugos Jūsų rankas esant silpniems mechaninio pažeidimo pavojams - t.y. nubrozdinimas, nutrynimas ir pan. Kita vertus, pastebėkite, kad šios pirštinės yra megztos - būtent dėl šios priežasties jos neapsaugos Jūsų rankų nuo žemės ir purvo - ilgos darbo dienos metu žemės vis vien prasiskverbs į pirštinių vidų. Tačiau jei nenorite rankų apsaugai bulviakasio metu skirti didelio biudžeto - toks variantas taip pat suteiks tam tikrą apsaugą Jūsų rankoms. Taip pat atkreipkite dėmesį ir stenkitės pasirinkti tokias pirštines, kurios turi PVC taškelius - taip sumažinsite slydimo tikimybę ir bulves rinkti bus paprasčiau. Štai populiariausios pirštinės su PVC taškeliais:

Peržiūrėti prekę

Jei nuspręsite rinktis medvilnines megztas pirštines su PVC taškeliais, tačiau norite, kad šios pirštinės tarnautų ilgiau - rekomenduojame išbandyti pirštines "HENAN". Jos pagamintos ne iš medvilnės, o iš poliamido - vienos tvirčiausių medžiagų, iš kurios dažnai gaminami apsauginiai antkeliai. 

Peržiūrėti prekę

Kaip minėjome anksčiau, pagrindinis megztų pirštinių minusas yra tas, jog darbus vis vien baigiate žemėtomis rankomis, nors ir dirbote su rankų apsauga. Būtent dėl šios priežasties visuomet rekomenduojame dalyvauti bulviakasyje su aplieta rankų apsauga - tokiu atveju, jei pirštines pasirinksite teisingai, kartu ir apsisaugosite nuo didesnio mechaninio poveikiu, ir nemalonių nešvarumų.

Beje, 2019 m. rugsėjo mėnesį pilkas bei juodas tokio tipo pirštines galite įsigyti su nuolaida!

            

      Peržiūrėti prekę                               Peržiūrėti prekę                   Peržiūrėti prekę

Jei norite, kad pirštinės būtų tvirtesnės ir ilgaamžiškesnės, atkreipkite dėmesį į standartą EN 388 - jo dėka suprasite, koks pirštinės atsparumas įvairiaim mechaniniams poveikiui. Kuo didesni visi keturi skaičiai skliausteliuose - tuo tvirtesnės pirštinės. Apačioje vaizduojamos pirštinės yra aplietos specialiu grublėtu latekso sluoksniu, todėl ne tik geriau apsaugo rankas nuo mechaninių pažeidimų, bet kartu turi papildomą atsparumą slydimui.

2019 m. rugsėjo mėnesį žemiau pavaizduotas geltonas pirštines galite įsigyti su nuolaida!

                  Peržiūrėti prekę

Vertinantiems kokybę, pirštinių prigludimą, pirštų miklumą ir lytėjimo jautrumą - pirštinės, aplietos nitrilo puta. Nitrilas yra vienas stipriausių, mechaniniam poveikiui bei chemijai, tepalams atspariausių medžiagų. Dėl modifikuotos nitrilo formos (putų), tuo pačiu metu sukuriamas ir ypatingas tvirtumas, ir išlaikomas rankų miklumas, prisilietimo jautrumas:

                   Peržiūrėti prekę

Kai bulviakasis išpuola drėgnas ir lietingas - tuomet rankas norisi apsaugoti ir nuo nemalonios drėgmės, nuo kurios šąla bei slysta rankos. Ypatinga šių pirštinių savybė - apliejimas tiek iš plaštakos apačios, tiek ši viršaus. Tokio tipo apliejimas garantuoja puikią apsaugą nuo drėgmės bei vandens. Pirštinės bulviakasiui lietuje - vandeniui atsparios pirštinės AQUA GUARD:

                 Peržiūrėti prekę

Pirštinės moterims su tvirtu, ilgaamžišku nitrilo apliejimu: mėgstančioms pasipuošti ir einančioms į darbą kaip į šventę - gėlėtos pirštinės su apliejimu:

             Peržiūrėti prekę

Ieškantiems dar didesnio ilgaamžiškumo bei patvarumo - odinės pirštinės:

          Peržiūrėti prekę

             Peržiūrėti prekę

Taip pat gana populiarus rankų apsaugos būdas bulviakasio metu - guminės pirštinės, kurios dažnai pasirenkamos tiek dėl nelaidumo vandeniui bei žemėms, tiek dėl ilgesnio rankogalio, apsaugančio nuo žemių ar kitų kietų dalelių pribyrėjimo į pačią pirštinę. 

              Peržiūrėti prekę 

Atkreipkite dėmesį, kad kuo kokybiškesnes ir tvirtesnes, mechaniniams poveikiui atsparesnes pirštines pasirinksite, tuo ilgiau galėsite jas naudoti - ir nebūtinai tik bulviakasiui, daugumą pirštinių užtenka tiesiog išskalbti ir galėsite naudoti labai įvairiems darbams: sode, kapojant malkas, prie automobilio ir t.t. Tik nepamirškite patikrinti pirštinės etiketės - ne visas pirštines galima skalbti!

Akivaizdu, kad su darbų sauga susiduriame visur: darbe, laisvalaikio metu, taip pat ir kasdienėje buityje. Tad nepamirškite saugoti ir prižiūrėti tiek savęs, tiek savo artimųjų - dėvėkite darbo pirštines ir saugokite rankas - juk jos tokios svarbios mūsų kasdienybės pagalbininkės.