Patarkite

Darbo rūbai - kaip juos išsirinkti? 2021 Kov 19

Darbo rūbai - kaip juos išsirinkti?

Darbo rūbai – kaip juos išsirinkti ?

Kasdien darbuotojams nemažai darbų tenka atlikti pavojingomis sąlygomis. Būtent dėl to yra pritaikyti specialūs darbo rūbai, kurie suteikia apsaugą nuo aplinkos veiksnių būdingų darbo aplinkai. Renkantis reikėtų atsižvelgti ar darbo drabužis atitinka standartų reikalavimus. Tinkamai parinkta apranga leis nevaržomai dirbti ir apsaugos nuo prastų oro sąlygų ar nuo galimų pavojų.

Kokioje aplinkoje apranga bus naudojama?

• Patalpose. Daugiausiai laiko darbuotojas praleidžia uždarose patalpose. Tokiu atveju derėtų rinktis kvėpuojančius audinius, kurie užtikrina, kad darbuotojas nekaistų ir darbo metu jaustūsi komfortiškai.

 Lauke. Ilgiausią darbo dienos dalį darbuotojas praleidžia lauke. Darbo rūbai turėtų būti parenkami kvėpuojantys, bet nepralaidūs vandeniui ir vėjui. Šaltuoju metų svarbu parinkti tinkamą aprangą pagal lauko temperatūrą.

 Statybų sektoriuje. Kaip žinia, statybose dirbantys žmonės dažnai išsipurvina dėl to rūbus tenka dažnai skalbti. Renkantis statybininkų darbo rūbus reikėtų atsižvelgti ar jie lengvai skalbiami, patvarūs ir ar suteikia apsaugą nuo darbo metu naudojamų medžiagų

 Keliuose. Svarbiausias akcentas, kai kalbame apie darbuotojus kelyje yra ryškiaspalviai rūbai su šviesą atspindinčiais elementais.

Darbo rūbai | Gladiator | Sara workwear

Pagrindinės darbo rūbų rūšys:

• Kelnės ir kombinezonai. Tiems kuriems reikia daug įrankių ir dirbama su smulkiomis detalėmis vertėtų atkreipti dėmesį į kišenių skaičių, išdėstyma ir dydį. Taip pat svarbu, kad kelnės turėtų vietą antkeliams. Puiku jeigu labiausiai dylančios vietos yra sustiprintos. Pastaruoju metu populiaru nešioti darbines kelnes su elastanu.

• Švarkai. Puikus pasirinkimas dirbant patalpose ar lauke šiltuoju metų laiku. Rekomenduojama rinktis tokį darbo švarką, kurio labiausiai dylančios vietos sustiprintos patvaresne medžiaga, reguliuojasi rankogaliai.

• Striukės. Dažniausia darbo striukės turi apsaugoti nuo vėjo ir lietaus. Dirbant tamsiu paros metu būtina rinktis signalinė, ryškiaspalvė striukė.

• Rūbai nuo lietaus. Medžiaga turėtų būti lanksti, lengva ir kvėpuojanti, bet tuo pačiu apsaugoti nuo lietaus ir vėjo. Puiku jeigu rūbai nuo lietaus turi papildomą ventiliaciją.

• Antistatinė apranga. Tai darbo apranga, kuri neutraziuoją statinį krūvį ir neleidžia įsielektrinti. Naudojama dirbant su elektros srove.

• Apatiniai rūbai. Arba termo rūbai darbui - puikus pasirinkimas šaltuoju metų laiku. Sluoksniuojant darbo drabužius galima puikiai apsisaugoti nuo šalčių bei sumažinti išlaidas.

Apibendrinus, renkantis darbo rūbus labai svarbu iš anksto numatyti su kokiais rizikos veiksniais darbuotojams teks susidurti darbo aplinkoje ir tuomet ieškoti produktų kurie tą poreikį atitinka. Visada rekomenudojame rinktis kokybiškas prekes, kurios tarnaus ilgiau, lengvai skalbiasi ir išlaiko savo sąvybes. Būtina atkreipti dėmesį ar darbinis rūbas atititinka visus reikalavimus ir standartus.  Žmogaus sveikata turi būti saugoma kaip didžiausias turtas, o profesinė rizika kiek įmanoma labiau sumažinta.