Patarkite

Žmonių su negalia (epilepsija) įdarbinimo situacija 2022 Vas 24

Žmonių su negalia (epilepsija) įdarbinimo situacija

2022.01.27 DSP Plius direktorė Irma Spudienė dalyvavo tiesioginėje transliacijoje, 15 min studijoje, kurioje diskutavo žmonių su negalia įdarbinimo tema. Darbo rinka praėjusiais metais fiksavo rekordus – užregistruota per 60 tūkst. laisvų darbo vietų. Darbdaviai intensyviai ieško kvalifikuotų ir lojalių darbuotojų, tačiau ne visada įvertina visus galimus variantus. Dalis darbdavių patvirtins – žmones su negalia neretai be reikalo nuvertinami, jiems pritaikius darbo vietas ir suteikus galimybę – jie tampa pilnaverčiais darbuotojais ir puikiais kvalifikuotais specialistais. Pokalbis apie tai – kas motyvuoja darbdavius darbinti žmones su negalia ir su kokiais iššūkiais susiduriama tai darant? Studijos svečiai – „SBA grupės“ organizacijos vystymo vadovė Jelena Grišina ir „DSP Plius“ vadovė Irma Spudienė.

15 MIN

DSP Plius direktorė Irma Spudienė dalyvavo Seime rengtoje spaudos konferencijoje 2022.02.09 „Sergantieji epilepsija: naujausio nuomonės tyrimo pristatymas“ kurią surengė Seimos narys Linas Slušnys.

SEIMO SPAUDOS KONFERENCIJA

Po konferencijos buvo duoti interviu lrytas TV ir portalui, dalinamės video ir straipsniais su Direktorės Irmos Spudienės komentarais.

Vasario antrą mėnesio pirmadienį minima Epilepsijos diena! Tie, kurie savo aplinkoje nėra susidūrę su šia liga, tikriausiai menkai težino, kiek pastangų reikia sergantiesiems, norint pasijausti visuomenės dalimi ir kiek baimių juos stabdo gyventi įprastą gyvenimą. Visos šios problemos persiksikelia ir norint įsidarbinti.

Visas reportažas nuo 13 min.

LRYTAS

Sergančių epilepsija darbdaviai  nepageidauja: šokiruoja vadovų požiūris, bandydami įtikti žmonės perka medicinines pažymas.

LRYTAS

Daugiaveidė, bet Lietuvoje dažna liga: ja sergantys bijo prisipažinti darbdaviui.

LRYTAS

Po Spaudos konferencijos apie Epilepsija sergančių žmonių iššūkius, įsidarbinimo problemas, papildomas reportažas LRT Panoramai, kuriame DSP Plius - Darbo saugos priemonės direktorė Irma Januševičiūtė - Spudienė kalba apie darbo vietos pritaikymus ir reikalingas įstatymų išimtis, norint sklandžiau įdarbinti žmones sergančius epilepsija.

Visą žinių reportažą galima peržiūrėti paspaudus nuorodą apačioje, apie mus nuo 27 min 50 sek.:????

PANORAMA