Patarkite

Kas paskatins didesnį žmonių su negalia įtraukimą į darbo rinką? 2023 Sau 5

Kas paskatins didesnį žmonių su negalia įtraukimą į darbo rinką?

Dalinamės Žinių radijo laidos įrašu, kuriame kalba mūsų įmonės vadovė Irma Spudienė ir Užimtumo tarnyba direktorė Inga Balnanosienė.

Laidą „Ekspertai pataria" pristato Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Įmonės vadovė Irma Januševičiūtė - Spudienė kalbėjo apie patirtį įdarbinant žmones su negalia. Kaip priėmė tokį sprendimą, nuo ko viskas prasidėjo. Kaip įdarbinimo procesas skyrėsi nuo kitų, kokie buvo iššūkiai prieš 3-5 metus, kaip net 2 metus nepavyko rasti žmogaus su negalia, tik įstojimas į Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmus bei netikėtai gauta rekomendacija renginių metų apie VšĮ Valakupių reabilitacijos centrą, padėjo rasti 1 iš 1 kandidatą…

Kalbėjo I. Spudienė ir kaip įmonės turi pasiruošti priimant žmogų su fizine arba kitokia negalia, kaip reikia paruošti kolektyvą, kokios papildomos paramos reikia žmogui su negalia bei darbdaviams, pvz. vieningos sistemos, kur susitiktų verslas ir žmonės su negalia, bei valstybinės institucijos ir pan.

Žinoma buvo aptarta ir apie naujus įstatymų pokyčius, bei tai, kas lauks nuo 2023 01 01 visų verslų norinčių įdarbinti žmones su negalia, bei apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Užimtumo tarnyba daromus ir matomus pokyčius.

Visą laidą klausyti galite ČIA