Patarkite

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai 2023 Sau 30

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai

Norime pasidžiaugti dviguba švente, sausio 19 dieną DSP Plius įmonė šventė savo veiklos 16 metines ir tą pačią sausio 19 dieną 16 valandą vyko Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai, kuriuose DSP Plius buvo įvertinti dviejose nominacijose. Tai išties labai simboliškas sutapimas, kuris šią dieną padarė dar labiau ypatinga.

Pirmoji DSP Plius nominacija - “Metų bendruomeniškiausia įmonė 2022” - už bendras iniciatyvas su bendruomenių organizacijomis ir paramą socialiai pažeidžiamoms grupėms.

Šis apdovanojimas ir už tai, kad nebijome iššūkių, savo pavyzdžiu norime parodyti, kad nebijant galima pasiekti daug gero. Buvome vieni iš pirmųjų smulkių verslų, kurie Lietuvoje pirmieji įkūrėme vaiko kambarį dar prieš 12 metų, kurį transformuojame pagal poreikį, kartais priglaudžiame draugų baldus, ar prasidėjus karui - Lietuvos Raudonojo Kryžiaus gautas paramas, padarome logistikos sandėlį, biuras draugiškas gyvūnams. Jau 10 metų rengiame nemokamus darbų saugos seminarus, tiek klientams, tiek darželinukams ar moksleiviams, komanda aktyviai įsitraukia į visokias veiklas, nuo Darom (kartu kviečiame darbuotojų šeimas ir klientus), DUOday diena, “0 šiukšlių po stalu”, bėgimai, dviračių maratonai, savanorystė, socialinės dirbtuvėlės ir t.t. Irmos Spudienės teigimu: "Savo įmonėje darau tai, ko negavau kitur, gerbiu buvusius darbdavius už žinias, bet turiu daug įdėjų kaip galima gyventi ir dirbti kitaip!"

Antroji DSP Plius nominacija - “Negalią turintiems žmonėms draugiškiausia įmonė 2022” - už savanoriškas iniciatyvas, kuriant palankią darbo aplinką negalią turintiems asmenims.

Ačiū SOCMIN viceministrei Justina Jakštienė už apdovanojimo įteikimą ir šiltą apkabinimą!

2022 metai mūsų ir įmonei buvo intensyvūs, kupini socialinių iniciatyvų ir renginių žmonėms su negalia. DSP Plius vadovės Irmos Spudienės bičiuliai dažnai jos klausia: „Irma, tai kur tu dirbi, ar DSP Plius, ar kokioje žmonių su negalia problemų sprendimo organizacijoje ir kodėl tą darai?“ Jos atsakymas: „Aš dirbu DSP, tačiau tikrai ne mažai savo laiko skiriu visuomeninėms veikloms. Viskas prasidėjo prieš daugiau nei 10 metų, kai mano mama atsisėdo į neįgaliojo vežimėlį, Biržų policijos komisariate nebuvo panduso, ir tėtis su policininkais mamą su vežimėliu rankomis nešė į antrame aukšte įsikūrusį pasų poskyrį, mažas miestas, daugelis kitų gretutinių mamos ligų, dėl sveikatos negalėjimas dirbti, ar pasiekti darbo vietas.“ Artimoje aplinkoje esanti patirtis Irmai padėjo apsispręsti, kad laikas imtis pokyčių. Tačiau turėjo ateiti tam tikra branda versle. Prieš 5,5 metų buvo priimtas sprendimas surasti žmogų su fizine negalia, įrengti biuro patalpas, pandusus, kad žmogus dirbtų biure, o ne iš namų, kad galėtų turėti komandą, socializuotis, daug prisnigus - organizuojame transportą arba deriname darbą iš namų. Norėjome pradėti pokyčius visuomenėje. Lengva nebuvo įdarbinti pirmą žmogų su negalia užtruko 2 metus. O 2022 m. Lapkritį priėmėm ir epilepsiją sergantį asmenį. Norime pabrėžti, kad tai nėra lengva ir nuolat susiduriame su tam tikrais iššūkiais, tačiau sukaupta patirtimi dalinamės konferencijose ir įvairiuose mūsų organizuojamuose renginiuose.

Praėjusiais metais biure kaip niekada buvo gausu žmonių su negalia, nekalbant apie DuoDay dienas, kuriose nuolat dalyvaujame, bet DSP Plius lankėsi etapais apie 50 žmonių su intelekto ir psichosocialinėmis negaliomis. Turėjome daug gražių akimirkų drauge, klijavome lipdukus, dėliojome dovanėles, gėrėme kavą ir bendravome, šiais metais drauge registravome konferencijų dalyvius. Tokiomių socialinių iniciatyvų gali imtis kiekviena įmonė, dienos centrai atveža lankytojus, jiems tai puiki ekskursija, šventė, nauja patirtis, dėmesys ir šiluma. Manome, kad kiekvienas gali atrasti 1-2 val. laiko per metus, kurias skirtų savanorystei.

Šie apdovanojimai vadinami įmonių socialinės atsakomybės „Oskarais“ ir ne veltui. Apdovanojimų metu įvertinamos visos ryškiausios socialinės iniciatyvos, kurios rodo gerą pavyzdį Lietuvos verslui ir įkvepia žengti papildomą žingsnį kuriant geresnę, atsakingesnę ir modernesnę Lietuvą.

Nuo 2013 metų šiuos apdovanojimus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Aplinkos ministerija kartu su socialiniais partneriais. Norime padėkoti organizatoriams už šiuos įvertinimus. Tai mūsų mažam verslui išties reiškia labai daug. Tokie apdovanojimai motyvuoja nesustoti ir pirmyn žengti dar didesniais, ir drąsesniais žingsniais. Norime, kad mūsų mažos įmonės pavyzdys įkvėptų kitus verslus daryti mažus, tačiau svarbius pokyčius Lietuvos visuomenėje, tam kad čia gyventi būtų gerą kiekvienam. Kaip sako DSP Plius vadovė Irma Januševičiūtė - Spudienė - Atverkime duris galimybėms!

15min.lt straipsnis

Delfi.lt Straipsnis

Tiesioginės transliacijos įrašas

FACEBOOK NUOTRAUKŲ GALERIJA